Recept ajánlatunk hozzá, ahogyan Ilonka készíti!
Omlós almás
– 40 dkg liszt
– 8 dkg zsír
-10 dkg cukor
-1 csomag sütőpor
-1 pohár tejföl (2 dl )
-2 egész tojás
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 órát a hűtőben pihentetjük. 1 üveg almapürét (700 g), 2 lekváros kanál étkezési keményítővel tetszés szerint cukorral , fahéjjal, gyömbérrel, szerecsendióval, összekeverjük alaposan.
A tésztából 2 db fél centiméteres lapot nyújtunk. A sütőpapírral kibélelt tepsibe ( 24 x 35 cm helyezzük az egyik fél centiméteres lapot, a tölteléket a két lap közé helyezzük, majd a másik fél centiméteres tésztát a tetejére illesztjük.
A tetejét egész tojással megkenjük , és villával megszurkáljuk.
180°C-on kb. 30 percig sütjük, amíg nem lesz szép aranybarna a tésztánk színe.
Porcukorral díszítve tálaljuk .