Az alakor korunk újra felfedezett gabonája, melyet az őseink 12.000 évvel ezelőtt kezdtek termeszteni. A búzát köves biomalomban őröltettem Muronyban Lipták Lajos molnárnál, hogy a liszt a kíméletes eljárásnak köszönhetően prémium minőségű legyen. Az alakor különleges diós ízvilágának, és magas antioxidáns (béta-karotin), nyomelem és rosttartalmának köszönhetően, kiváló táplálék a mai rohanó világ tömegtermékeivel szemben. Azoknak ajánlom, akik eddig fehérlisztet használtak, de szeretnének változtatni az étrendjükön, viszont a teljes kiőrlésű lisztet nagy ugrásnak gondolják. Izében nagyon hasonló, rosttartalma alacsonyabb. Felhasználása: tésztákhoz, galuskához, pogácsafélékhez, süteményekhez kiváló, kenyér sütéséhez ajánlott 10-20% tönköly vagy egyéb liszt hozzáadása, de kis gyakorlattal önmagában is használható.
Itt található némi segítség: https://youtu.be/shB3KEUOE1s; https://youtu.be/fyT0351Nkps;